Mange ville ønske, de havde råd til bare at gå ud og købe en ny bil. Det er på en måde det ultimative bevis på, at man har klaret sig godt i vores succesorienterede samfund, der på grund af amerikanske indflydelser er blevet et forbrugssamfund, hvor langt de fleste af den gennemsnitlige danskers penge går til ting, der typisk både har en meget kortvarig funktion og er direkte skadelige for os. Det er heldigvis muligt at rette op på det, hvis du virkelig vil.

Først og fremmest bør du overveje, hvor meget du kan få for din gamle bil. Det afhænger primært af, hvordan du skaffer dig af med den. Hvis du sidder med for eksempel en brugt Nissan, så kan det være, du kan sælge den eller give den i bytte, når du køber en ny bil. Det handler i bund og grund om at se på hele ligningen, hvor du på den ene side har alt det, du ejer nu, mens den anden side er de ting, du ejer efter handlen. Hvis din nuværende bil kan sælges for 30,000 kr. eller du kan få et afslag i prisen på det beløb for din gamle bil, så skal det jo ses som en del af de penge, du har til at købe en ny bil.

Det er dog ikke nok bare at sælge sin gamle bil eller at få et afslag i prisen på den nye. Hvis du ikke har i hvert fald en håndfuld gamle biler, så får du ikke råd til den nye – værdien af en bil falder sindssygt hurtigt, så det er altså heller ikke en god investering, hvis du i stedet kan finde en måde at nøjes med din nuværende bil. Pointen er altså, at du får brug for en opsparing eller et lån, hvis du vil købe en ny bil. De fleste vælger at tage et lån, men det er også en virkelig dårlig investering i langt de fleste tilfælde. Den sidste mulighed er altså at spare penge sammen, indtil du har råd til at købe din drømmebil.

Den nemmeste måde at spare penge sammen er ved at bruge færre penge, end man tjener. Det er noget, de fleste er virkelig dårlige til – i hvert fald i så høj grad, som det er nødvendigt for at få råd til en ny bil. Det er imidlertid noget, den gennemsnitlige dansker kan opnå på en håndfuld år. Hvis du ikke kan spare 100.000 kr. sammen hvert år, så har du enten ikke et fuldtidsarbejde, en alt for lav løn eller et dårligt budget. Med en god plan kan enhver uden betydelige udgifter til medicin nøjes med huslejen og måske et par tusinde kroner mere om året, så hvad bliver der af resten af din indtægt?