Der er nærmest ikke nogen, der ikke på et eller andet tidspunkt kommer ud for, at de skal sælge en bil. De fleste af os kommer til at eje en bil på et tidspunkt, og den første bil vi anskaffer os, er ofte en vi køber på et noget begrænset budget. Det betyder selvfølgeligt, at vi naturligt vil have både lyst og råd til, at udskifte den på et tidspunkt. Behov har det jo også med at ændre sig: bilen der var perfekt, da man var single, opfylder måske ikke længere ens behov efter man får en partner, et nyt job eller børn. Uanset hvad grunden er, så kan det være lidt uoverskueligt sådan at skulle sælge en bil. Specielt hvis man aldrig har prøvet det før: det er jo en helt ny og fremmed proces. Og det er jo forholdsvist vigtigt: du har betalt mange penge for din bil, så selvfølgeligt ønsker du at sælge til så høj en pris som muligt. Jo flere penge du får ud af at sælge din gamle bil, jo flere har du desuden til, at købe og vedligeholde den nye. Men hvad gør man lige, når man intet aner om bilsalg?

Desværre lader mange sig lamme af denne frygt, og ender med at gøre mindst muligt. De tager et par hurtige billeder fra nogle akavede vinkler, og smider dem op i en annonce på Facebook eller Den Blå Avis. Eller måske kører de bare hen til den lokale bilforhandler og accepterer hans første tilbud. Det er fristende, fordi det kræver så lidt energi. Det er den gode gamle undskyldning: ”Jeg prøvede jo ikke engang”. Vi bilder os selv ind, at vi ikke behøver have dårlig samvittighed over den lave pris vi fik for den gamle bil, fordi vi jo nok kunne have gjort det bedre, hvis vi bare havde prøvet.

Men det her handler ikke om at beskytte dit ego: undskyldningen holder ikke. Og det er virkeligt let at tjene 10-20% ekstra på salg af din Mercedes GLC eller anden bil: så gør det dog!

Det bedste sted at starte, når du ønsker at tjene mere på salget af din bil, er det rent æstetiske. Du er nødt til at sætte dig i købers sted: de ved godt at de køber en brugt bil, men det de håber på er, at finde en bil der er så god som ny, men som de kan få til en betydeligt lavere pris. Det betyder at din opgave er, at gøre din bil flot, inden den skal sælges.

Prøv at finde billeder af din bil da den var ny, eller eventuelt samme eller lignende bilmodeller i diverse bilmagasiner. På hvilke måder adskiller din brugte bil sig, fra udseender på de nye? Gør bilen rent både indeni og udenpå, fjern eller pletter og ridser med videre. Det vil tage noget tid, og koste en smule penge, men det er ingenting i forhold til hvor meget mere du kan tjene på din brugte bil bagefter. Jo flottere din bil ser ud, jo højere en salgspris kan den tiltrække sig – så læg bare en smule kræfter i det, og du vil gøre dig det godt betalt.