Langt de fleste mennesker har en eller anden bil, som de ville ønske de kunne eje. Nogle finder den i film eller magasiner, mens andre ser dem på gaden, eller oplever dem indefra fordi en ven eller kollega har købt den. Uanset kilden, så er det en dejlig fornemmelse at have en drømmebil. Det giver én noget at arbejde sig hen imod, eller bare dagdrømme omkring.

Det kan dog også være en kende frustrerende at drømme om en bil, hvis den er langt fra det, man rent faktisk har råd til. Min store drøm er eksempelvis at køre i en bil fra Mercedes GLE klasse, men det er der ikke helt plads til i budgettet endnu. Jeg ville gerne udskyde et nyt bilkøb til jeg havde råd til den helt rigtige bil, men sådan kan det bare ikke altid lige blive. Vores gamle bil kunne ikke rigtigt holde til noget længere, og vi var derfor nødt til at købe en ny bil her og nu.

Jeg besluttede mig dog for, at det ikke skulle være en helt tilfældig bil vi skulle have os. Hvis jeg ikke kunne få min drømme Mercedes endnu, så ville jeg i det mindste finde noget, der var så tæt på som muligt. Men hvad vil det helt præcist sige?

Jeg vidste det ikke selv, men jeg havde en idé til, hvordan jeg kunne finde ud af det. Jeg tog ud til den lokale Mercedes forhandler, hvor jeg ofte har stået og savlet over bilerne i vinduet. Her spurgte jeg ind til GLE klassen, og hørte hvad sælgeren mente der fik den til at skille sig ud. Det noterede jeg selvfølgeligt, men følte ikke det kunne stå alene. Så jeg bad om at prøvekøre et par af dem. Det fik jeg lov til uden problemer!

Det var næsten en drøm der gik i opfyldelse, bare at få lov at køre i sådan en bil. Jeg forsøgte dog at komme lidt ned fra skyerne, og virkeligt fokusere på, hvad det var der var så lækkert ved de her biler. Jeg ville nå ind til essensen af min drømmebil: de absolut vigtigste faktorer for mig. Jeg tror ikke andre ville ende ud med samme resultat, og derfor vil jeg ikke nævne hvad jeg fandt frem til her. Du er nødt til at gå processen igennem selv, for at finde ud af hvad der er essentielt for dig.

Med en god følelse for essensen ved min drømmebil gik jeg så på jagt efter en ny bil. Pludseligt var det meget lettere at se, hvad der overhovedet ikke passede til min smag, og hvad der faktisk kom ret tæt på de dele af Mercedes oplevelsen, som jeg virkeligt satte pris på. Den dag i dag har jeg en bil, som jeg er rigtigt glad for, og som jeg er sikker på kan holde så længe, at der vil være råd til at udskifte den med en Mercedes.