Der er i vores moderne samfund en række ting, der sikrer os borgere mod at blive snydt af nådeløse, grådige forretningsfolk og andre sociopater. Man kan for eksempel ikke skrive under på, at man vil arbejde som slave resten af ens liv – eller bare en enkelt dag for den sags skyld. Vores rettigheder er langt hen ad vejen dækkede af vores Nanny State, så vi ikke behøver at tænke og altså bare kan arbejde som robotter og bruge alle vores hårdt tjente penge på meningsløse ting som tøj, møbler og usund mad, mens vi ødelægger den planet vi alle er afhængige af gennem vores overforbrug. I dag vil vi dog ikke snakke om, hvor meget vores valg kan koste miljøet eller vores livskvalitet, levetid eller lignende, men derimod hvor nemt man kan miste millioner af kroner, hvis man ikke tænker sig ordentlig om.

Først og fremmest har vi den situation, at du skal bruge penge hurtigt og du virkelig er desperat. Det er nemt at tage en dårlig beslutning, når man er presset og ikke kan se alle sine muligheder. Det er for eksempel langt bedre at få en hurtig bil vurdering og så sælge bilen samme dag, end det er at tage et lån, men de fleste tænker slet ikke så langt, for når man har brug for penge lige nu, så skal man da selvfølgelig tage et lån, ikke?

En dårlig investering i et hus eller en bil er noget andet, der virkelig kan blive dyrt. Igen er lån en del af problemet, fordi et lån jo i sidste ende er noget, der bare gør ting dyrere, fordi du ikke kan eller ikke vil vente med at købe dem. Det værste er når ens ide om, hvad man har brug for, er så forvrænget, at man tager et forbrugslån. Det er i sidste ende en slags lån, der udnytter folks vrangforestillinger og andre mentale problemer, der får dem til at prioritere på en måde, der er skadelig for dem. Men tilbage til huse og så videre. Med et dyrt hus og ingen forsikring er det jo åbenlyst, hvordan du kan miste millioner, men det er også værd at nævne, at et dyrt hus slet ikke er nødvendigt. Det er luksus, som ikke hjælper dig med at nå nogen meningsfulde mål her i livet, men blot forstærker dine kunstige behov. Hvis du vil investere i den slags, så køb et minimalistisk hus, der kan holde i mange år, eller et lille stykke jord, hvor du kan bygge dit eget hus og dyrke din egen mad. Mad og tag over hovedet er trods alt det eneste, man rigtig har brug for, hvis man ikke er afhængig af noget bestemt medicin eller lignende.